Monday, 25 October 2010

coklat, kinder bueno, lukisan dan senyuman !

alhamdulillah .. aku masih bisa bernafas.. berada di muka bumi ini, untuk belajar dan menjaga perhubungan dengan orang.. harap hari ini akan lebih baik daripada hari sebelum ni.. amin ! 

hari ini berjalan seperti biase.. sangat penat, xcukup tidur.. tapi ada yang amat membuatkan aQ gembira.. bila dapat menceriakan hidup orang yang baru aQ kenal..


ceritanya macam nie :

cerita 1 ! kakak N


status yg kakak N publish di wall dia.. dia kata 'teringin nak makan kinder bueno'.. 
teringatkan yang dia perlukan sesuatu untuk mencerikan hari dia, jadi aku pun make it real..


berpakat dengan member.. nama dia akim.. mintak dia 

aku :akim, tulun jem.. esok belikan kinder bueno dan bagi dekat kakak N ok !


akim setuju.. dia pun belikan dan bagi dekat kakak N.. 


pukul 9.19 a.m : aku dapat mesej.. aku ingatkan sape ler yang bagi.. ish3! 


mesej tu berbunyi seperti ni ' salam, nape bagi akak kinder bueno 2? akak main2 je lah..


aku terus call dia..(dengar suara dia yang sangat2 gembira.. hanya d sebabkan satu pemberian yang tidak terlalu hebat ! )


cerita kedua ! kakak A

sekarang ni hidup aku dah di penuhi oleh kertas lukisan.. hobi aku pun kena beralih pada lukisan.. aku still ingat pomish aku kat arwah 'nanti kalau saya dah pandai lukis(lukis orang), saya ingat nak bagi awak 1 lukisan muka awak'..


alih2 ! benda 2 bertukar pihak.. aku bagi dekat kakak yang baru aku kenal.. apa tah special dia.. padahal baru je kenal.. 


lukisan 2 dilukis bukan untuk dia totaly.. just ada mirip dengan dia, 2 yang aku bagi original of drawing.. hak8..


aku bagi dia 3 benda.. lukisan, coklat and sekeping duit sengget bntuk love(senget je)..


sekali lagi aku dapat mendengar orang tertawa gembira dengan apa yang aku bagi.. 

 PERINGATAN !!

(xada niat yang xbaik, hanya sekadar untuk berkawan.. aku xpernah bezakan dia cantik, jadi aku kawan dengan dialah.. dia hodoh, xnk aku kawan dengan dia.. bagi aku kau dan aku, hodoh dan cantik.. sama je.. kita ada hati untuk di jaga.. cuma aku harap, kalau dah kawan, jangan pernah sakiti aku.. makan taon nak maafkan ko.. )

4 comments:

  1. HAHA !!
    kakak nak ker?
    kena bagi tao awal2..
    lmbat xdapat !

    ReplyDelete
  2. hehe...macey....kakak x sngke jem bg kakak...
    mmng suprise sgt2...akq epy bkn sbb dpt give 2...tp akq x sngke...adew yunk care sal akq..

    ReplyDelete
  3. haha.. wah ! lju jup dy dah bce !
    hum.. sje lol..
    nak berkongsi kecerian besama kamu.
    entah lol..
    i just wanna try to being someone that have a lots of suprise and will make people smile when they remember me !
    (xhrpkn balasan ! ok !)
    just nak share kegembiraan jup ! gee

    ReplyDelete