Thursday, 30 December 2010

bau itu mengingatkan aku

 30/12/2010.
aku pinjam le kamera kawan aku. SONY pnye.. sje nak try test power.. sebab nikon aku dah maen n cannon pun aku dah maen.. jadi, aku nak le rasa maen SONY.. haha ~ agak sengal n janggal aku men(men bhasa budak senget. patutnya menggunakan..)

aku mulakan operasi snap2 o shooting.. aku rasa cam sengal je.. aku baru lagi kot nak belajar setting kamera tu.. takpe2.. belajar dulu.. nanti dah pandai boleh cakap kat diri sendir " CAKAPLAH AWAK DAH PANDAI"..

tQ kepada encik BLUR kerana menjadi sifu saya pada petang tadi besama ENJERU.. aku tak sangak blur nk ikut p tanjung.. tapi aku sngat suke sebab dia ikut.. because aku mahu ilmu.. haha ~ belajar2.. walaupun aku tak try shoot, tp aku dengar every single thing yang dia cakap kan..

maybe next time aku try.. because need time to learn much more thing.. i'm just enjoy the moment with blur n enjeru.. tQ atas ilmu yang diberikan.. kalo ada lgi topup kat aku.. aku memang suke nak belajar,, hihi..

uke, berbalik kepada topik bau.. sebenarnya.. aku sngat2lah teringatkan bau tu.. tapi aku tak pasti bau siapa.. minyak wangi yang melekat pada barang2 kamera tu menusuk ke hidung aku apabila aku bawa dia join masuk bilik dengan aku.. aku cakap "pergh ! kuat gila baunya.. satu bilik aku dah bau tu(pada pukul 3.30 p.m)"..

aku masih cari dan cuba ingat bau siapakah pada kamera tu yang membuatkan aku nak sangat2 ingat dia.. aku cuba cool.. sampailah bila kau balik rumah dalam kul 8.30 p.m mase sedang on9 fb, aku tarik nafas dengan pelahan dan lembut.. tiba2 sesuatu bermaen d fikiran aku..

rupanya fikiran aku cuba untuk mencari memori itu kembali.. sikit,sikit dan sikit lagi.. dan aku dapat ! rupanya bau itu bau perfume ARWAH BOFIIEE akue.. serius, dah lama aku mencari bau ni.. akhirnya aku jumpa bau  tu..

apa yang terlintas di fikiran aku, aku memikirkan setiap detik di mana dia menghampiri aku.. dengan senyuman yang sangat tulus daripada hati tanpa meminta sedikit pun keringat.. bila dia dah hampiri, dia akan bercakap dengan nada yang sangat lembut dan setiap apa yang dia ucapkan adalah benda2 yang akan membuatkan aku tersenyum dan ketawa..

selama tiga bulan aku di berikan peluang untuk mengenali dia.. walaupun hanya selama 90 hari aku sempat mengenali dia, aku bersyukur alhamdulillah sebab aku dapat buat dia ada girlfriend yang nakal, ganas, romantik, otai, sempoi, n relek je(kata dia)..

lepas dia pergi aku nak sangat2 mintak sweater yang selalu dia pakai dan selalu aku sentuh bila jumpa dia.. sebab bau tu melekat kat sweater tu.. tapi, aku tak mampu buat.. setakat kalau aku ada sweater tu mungkin aku akan lebih meratapi kesedihan atas pemergian dia.. jadi, biarlah.. hanya aku dan ALLAH mengetahuinya..

(menjerit) awak, awak.. tunggu saya tau ! nanti dah tiba masa nya kita akan bersatu.. insyallah.. jangan lupa bila jumpa saya nanti berikan senyuman awak yang manis tu, sebab saya rindu nak tengok MCD sy senyum..
saya nak bagi tahu yang saya CINTAKAN awak.. tolong doakan saya untuk exam saya.. nanti bila ada masa saya ziarahi pusara awak.. =)

Wednesday, 29 December 2010

3/12/2010

adeyh ~ exam dah dekat.. aku baca buku pun belum.. otak aku tak pergi mana2 je.. aku pun tak tao pergi mane.. niat nak baca buku ada.. tapi asyik menangguh je.. apa tah anak mahmood nie.. (jem2, sian your parent meyh ~) pergi baca buku sano !

awak, awak.. saya dah nak peksa ni wak.. boleh awak tolong doakan saya ? saya risau sangat ni.. saya risaukan  saya menggila time exam tu.. exam dah dekat.. awak pergi time esoknya saya peksa.. dan masa tuh saya sangat sedih atas pemergian awak.. tapi saya tak mampu nak buat apa.. jadi bersabar..

saya ingat lagi apa yang awak pesan.. awak suruh saya belajar betul2 kan.. saya akan buat itu untuk awak.. tapi mampu tak saya ? saya ingat lagi kata2 awak kat saya yang saya ni tabah.. jadi, pasti semuanya saya dapat lalukan tanpa awak..

saya akan cuba yerk wak.. exam lepas saya dapat B je.. nasib baek my dad tak komen lah, dapat B je ? pasti saya lagi2 sedih.. sebab saya cakap nak A masa tu.. tapi alhamdulillah sebab dapat B daripada dapat C kan..

keseluruhannya, segalanya terletak di tangan aku.. kalau aku pilih untuk sentiasa berduka maka akan gelap sentiap saat aku di muka bumi ini dan orang lain takkan dapat merasakan perangai aku yang nakal nie.. sebab aku dah tak macam aku..

aku mampu ubah kesedihan aku semua tu dengan menutupi segala kesdihan.. agar orang2 d sekeliling aku tak risaukan aku.. hey semua ! saya kuatlah.. dia pun cakap macm tu.. jadi, saya akan cuba untuk tak sedih tetapi saya akan pastikan saya ceria di luar dan dalam.. andai saya berduka biarlah.. ianya untuk seketika.. sebab saya perlukan masa untuk mengubat hati ini..

maaf kepada yang menantikan saya untuk jadi GF dia.. saya bukan tak nak anda sebab anda tak baik untuk saya.. tetapi saya belum sedia untuk berikan posisi BF kepda anda yang menanti.. jadi, biarkan saya single dan kita jadi kawan.. biarlah jadi kawan.. sebab ianya akan lebih kekal.. MAAF uke ~

di sini bermula ~

cerita pada kali ini pasal di mananya aku bermula berkecimpung dalam bidang ganas menganas..

sebenarnyanya semua ini bermula semenjak aku berumur 3 lagi.. aku ada abang.. tapi abang aku tak macam orang lain.. abang aku lemah bahagian kaki.. sebabnya dia lahir keluar kaki dulu.. jadi, doktor yang sengal tu main tarik2 kaki abang aku.. tu yang jadikan abang aku tak kuat nak jalan..

jadi aku sebagai adik yang baik(ceyhwah! puji diri sendiri) aku pun jaga ar abang aku.. aku jadi cikgu dia.. cikgu yang mengajar dia berjalah.. permulaan yang mencabar untuk aku.. abang aku tak boleh nak bangun.. tetapi aku dapat memikirkan 1 cara untuk buat abang aku mampu berjalan.. iaitu aku gadaikan belakang badan aku untuk dia tekan dan bangun.. mula2 tak jadi, tetapi beberapa kali cubaan.. dia mampu berdiri bahkan berjalan..

aku bersyukur.. start dia  dah boleh jalan aku sangat bangga.. sebab aku dapat tolong dia untuk berjalan.. walaupun dia jalan tak begitu kuat.. sekurang-kurangnya dia mampu berjalan..

bila dia dah boleh jalan, dalam umur dia 7 tahun.. ramai orang suka buli dia.. aku ni paling pantang orang usik abang atau ahli keluarga atau orang2 yang aku sayang.. memang nak menempah maut.. jadi, darpda situ aku mula belajar macam mana untuk jadi good protection.. aku belajar sendiri je daripada pengalaman dan orang2 di sekeliling aku..

bermula dengan kawan dengan anak sedara lelaki aku.. kat situ aku dapat point cara2 lelaki menjaga seseorang.. jadi, minat aku hanyalah kawan dengan lelaki.. perempuan2 nie semua aku tolak tepi.. kawan2 lelaki aku semuanya banyak membantu.. mereka tunjukkan cara macam mane aku mampu jadi kuat..itulah sebabnya aku jadi ganas.. AKU NAK LINDUNGI ABANG AKU.

aku hanya mampu jaga abang aku sampai dia tingkatan 3.. selepas tu dia pergi tinggalkan aku selamnya.. dan aku tak ada abang yang patut aku jaga.. sampaikan ada orang nak jadi abang aku, aku tolak setolaknya.. sebab abang saya adalah yang terbaik, walaupun dia tak jaga saya sebaliknya saya jaga dia..

tetapi semua tu berubah bila aku jumpa ABANG SHAH(john).. aku tengok dia macam sama je dengan abang aku.. suke sangat menyakat, cari pasal dengan aku dan yang pasti kaki mereka sama ! aku suke.. jadi start daripada aku kenal abg shah.. aku nak sangat dia jadi abg aku.. dan aku berjaya dapatkan dia ! haha !

saya nak cakap yang saya sayangkan abang shah saya ! dan saya suke name shah ! haha ~ tQ abg, slme kamu jadi abg saya.. saya rasa u are good brother ! yang pastinya kamu comeyl dengan style yg kaka suruh buat ! hihihi.. saya doakan semoga awak cepat kawin dan di restui ! =)

Monday, 27 December 2010

6.30 a.m tak tdur lagi ~

pukul 6.30 a.m.
aku masih lagi tak tidur..
aku sedang menyiapkan kerja MISS ZAHRUL.
cepat siap, cepat tunjuk, cepat adjust n cepat ar keje aku siap..

apa yang aku kena buat ?
1>buat poster wayang
*tapi cerita ikut suke kita reka. (aku bab2 suke hati nie no 1..)
2>kena buat cover majalah
(hentam juga)

aku dapat siapkan menda2 nie gara2
ALYA AMIRAH.
kalo x, aku tak buat n xde idea juga selaen idea aku
yg sebelum nie..
sume idea tu hampeh.. adeyh ~

cotcat2 nan amie kt fb smpai 3.30 a.m.
pastu kena bebel suo tdur..
aku biase ar..
nakal.. tak nak ar tdur..
aku siapkan kerja nie.. 
dengan diri yg dh serot, serit smpai terserit..
selsema+batuk..
redho jelah..
nak tdur mata tak nantok..

inilah hasilnya..
haha ~ 
hope2, ueke je lah esok !
doakan saye !


Sunday, 26 December 2010

aku ciptakan keindahan untuk setiap detik kita bersama

inilah cerita kami untuk 26/12/2010
di mana aku dan adik yang manis nie
berjumpa..

banyak benda yang aku kongsikan dengan dia..
seperti tajuk post kali nielah..
'AKU CIPTAKAN KEINDAHAN UNTUK SETIAP DETIK KITA BERSAMA'
aku memang suke cipta keindahan bila jumpa orang..
supaya orang akan ingat..
baru COOLL !
ni pic yg smpt kami ambik, n smpat aku msuk kn dlm blog nie..
sbnrnya bnyk..
al maklomlah, smpai 2,3,4 orng yg jdi juru kamera tak bebayar..
HAHAHA ~

 
snap by : run
at : wetex
dua org dak gila..
idea : amie
pengikut : jem
melayan n snap : run
at : tingkat 4 wetex.
reason : budak kecik ni nak g toilet.
kami tunjuk MISS RUN 
yg sedng snap pic kami..
aku nak betulkan tudung pun nak snap gak.
saya gembira , dak kecik tu muka seyiz..
(ke control comel)
baru memulakan operasi merayap.
aku pukul budak nie..
padan muke dia..
dush ! (muka dak ue xleh blah)
sorang tengok cermin,
sorang lagi jadi nenek AMIE.
tu ad muke budak geram dengan kaka dia
takot aku !
curi2 msej dengan adik2 lain..
2 yang fone kena check ue..
haha
(gurau k, xde mknenye na msj yg len..
kalo depan mata dah ad yg terindah)

semalam sangat seronok.. sebab :
  1. jumpa dia
  2. buli dia
  3. luangkan masa
  4. buat perangai tah pape
  5. snap pic same2
  6. aku jadi jurugambar dia
  7. jalan sama2
  8. karok same
  9. talking2
  10. gelak2.

seriusly hari semalam dapat gantikan hari2 kami yang suka bertekak dulu.. dia lah yang suka cari gado, bak kata encik ADIF (bf amie) kejam.. haha ~

aku ingatkan semalam mau buat plan jahat dekat dia nie.. plan jahat yg sweet ar.. tapi kesian pulak.. tak smpai aty , jiwa dan raga .. yerk ar, plan nak luangkan masa.. alih2 aku buat sampai detik menitiskan airmata..

semalam dia ada tnya gak, pas abs study kat sini aku nak pindah keluar drpda muar ke ? jawabpan aku seperti biase ar.. maen2 kan dia.. sampai aku nmpak mata dia dah merah dan nak nages.. tp kawan dia lak spoil ! potong line.. kalo x, seriusly dapat tengok dia nages.. hihi..

uke jawabpan sebenar untuk soalan dia tu, aku akan fikir2kan dulu.. kalau aku terpaksa pergi keluar drpd muar nie, aku pergi.. tapi, kalo aku tengok dia masih lagi macam budak2 aku rasa tak kan tinggalkan dia sampai dia abis SPM..

next year kau dah nak PMR.. sekarang nie pun kau cam kebudak-budakkan.. tak pelah.. redho je.. asal kau pandai jaga diri.. aku tak kisah kalau kau jadi budak2... just be who u are !

komen aku pasal kau :

  1. kau dah banyak berubah
  2. kau dah mula memahami 
  3. kau dah mula menerima
  4. kau dah mula bertolak ansur
  5. kau dah mula tunjukkan sayang kau
  6. kau dah mula berikan komitmen kepada relationship nie
  7. kau dah mula berfikir perasaan orang
  8. kau dah mula dengar cakap

jadi, hari telah di selamtkan oleh ALYA AMIRAH.. terima kasih yerk sebab sudi datang untuk jumpa saya yang comot nie.. HAHA ~

Friday, 24 December 2010

menerima kau pergi

(buat assgnment busness smbil dngr lagu ni)
(airmata mula berderai sedikit, tetapi aku dapat menahan)

 ku punya rasa tak terungkapkan
hanya dalam memori hati dan benak ku simpan
berat menerima kau pergi
tanpa alasan juga kau buat aku bertanya
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
beribu senandung yang kunyanyikan
pelipur lara basuhkan dahaganya sukaku
kata termanis hanya untuk dia
kekasih sepanjang hidup
ku masih merindukannya

reff:
apakah ku amat berarti di mata engkau
telah ku ukir wajahmu lama dalam hati aku
namun kau hilang dan takkan kembali juga
ku merasa sepi, ku sendiri

beribu senandung yang kunyanyikan
pelipur lara dahaganya sukaku
kata termanis hanya untuk kekasihku
ku masih merindukannya

repeat reff

namun kau hilang dan takkan kembali juga
merasa sepi, aku sendiri

setiap kali aku dengar lagu ni, aku akan teringatkan dia(meaning lagu ni tak ada kaitan sangan dengan cerita aku).. besar sangat ker pengertian aku terhadap si dia ? sampaikan aku tak mampu untuk memberi peluang kepada yang lain untuk memiliki diri ini.. mungkin masih baru lagi.. 

aku dapat assignment drawing abstract di mana aku kena tunjukkan siapa diri aku yang sebenar.. kalaulah assignment nie di beri masa dia ada, semestinya keceriaan yang akan aku tunjunkkan.. 

tapi sekarang dia tak ada.. yang aku tahu diri aku sekarang hanyalah banyak menyembunyikan kedukaan yang aku alami.. sampaikan orang menyatakan yang aku ni hebat dalam menyembunyikan kesedihan tetapi aku berikan keceriaan kepada orang, sedangkan dalam hati aku, aku sedih..

sebelum assgnment abstract nie aku kena buat gambar potret.. aku PERNAH memberikan janji kepada si dia yang aku akan lukis gambar dia bila aku dapat assgnment tu.. sudah berjuta kali aku pikir.. aku nak ke lukis gambar dia .. seandainya aku lukis pasti aku akan sedih..

(saya takkan pernah berhenti sedekahkan al-fatiha untuk awak.. sampailah saya menutup mata seperti awak)

Monday, 20 December 2010

kadang2 aku sedih.. tapi aku masih senyum.. aku kat rumah lain, aku kat sekolah lain dan aku kat kolej pun lain.. semua aku sorokkan sedalam2nya.. apa yang akan aku tunjuk, aku senyum..

padahal dalam hati aku penuh dan penuh dengan kedukaan.. kecik hati aku lagilah banyak.. tapi aku sabar je kan.. aku tak nak gaduh.. aku banyak lagi benda nak uruskan.. aku kena lindungi kau.. jadi aku tak nak kita gaduh sebelum kau selesai bernikah..

yang aku sedih sangat2 kau tak pernah nak faham aku.. kenapa mesti kau ucapkan semua kata2 yang menusuk dan tertusuk ? ada masa kau jadi kawan aku, ada masa kau jadi peneman aku, tapi kenapa ? bila kita gembira PASTI kita akan gaduh..

banyak kali aku menagis sebab kata2 kau.. aku cuba jadi lebih baik.. tapi, apa yang kau nampak ? kau tak nampak apa2 perubahan pada aku kan ? aku rasa di mata kau memang aku ni pemalaskan ? tak boleh harapkan ? tak guna ? bodoh ?..

di sebabkan kita ada ikatan aku tak nak kurang ajar dengan kau.. selagi aku boleh sabar, aku sabar.. mungkin dugaan untuk aku.. dan itu kelemahan aku..

aku dah cuba padam semua ucapan2 kau pada aku.. aku dah tak nak ingat.. tapi, kau ucapkan lagi perkataan tu.. DAHLAH, AKU BUKAN PENDENDAM..

aku akan cuba lupakan dan maafkan.. andai kau ucapkan lagi dan lagi akan aku maafkan.. sebab aku tahu kau dan aku tak sempurna !

Sunday, 19 December 2010

aku tak ingin kau menagis bersedih.
sudahi airmata darimu..
yang aku ingin erti hadir diriku
kan menghapus dukamu sayang.
karna bagiku kau kehormatanku..

ANNUAL DINNER 

semalam aku tak enjoy mana pun. aku sibuk. makan pun laju2. aku sempat menggila time belum start dinner. aku tak sempat enjoy dengan member2. banyak kerje kena buat. fuh ~ nasib baik dah abis.. tak pening pale lagi. tapi, drawing aku tak siap. esok nak hantar. mati aku cam nie.

dalam sibuk2 2, aku masih ingat kekasih hati aku. tapi aku dah tak nagis dan bersedih. aku pun tahu dia tak nak tengok aku sedih. cuma aku ingin dia ada dengan aku masa gentir macam 2. aku asyik balik malam je sebelum dinner 2. kalau lah dia ada, aku bagi tahu dia anytime je.. pasti dia akan datang jemput aku dan teman aku sampai rumah.. 

sudah pasti dia akan cakap 'kesian awak kan.. buat kerja banyak2.. pastu awak mesej saya lagi, layan saya.. kesian awak.. nanti jangan lupa tidur awal tahu..'.. bestnya kalau awak ada lagi.. pasti kita akan ketawa banyak2.. awak pasti akan buat saya senyum sampai sakit pipi saya nie.. 

semalam aku pakai baju laen cikitlah... orang tanya 'nape kau pakai biase je ?' aku jawab 'nak wat pe pakai lawa2.. bofiee pun tak ada.. sempoi sudah'.. maknanya kat situ, kalau awak ada saya akan pakai something yang sangat berbeza daripada apa yang awak cadangkan.. 
macam time KPO 2.. saya pakai kasut gegurl.. tu first time saya pakai.. sebab saya nak awak tengok saya pakai kasut tu.. yang PASTI ayat yang akan awak cakap ' awak comel '.. haha.. suka saya dengar.. sebab tu ikhlas daripada awak.. saya dapat rasakan..
 
fuh ~ saya harap kalau saya ada ;CINTA' yang baru, saya masih tetap sayang awak dan awak akan tetap ada dalam  hati..

Friday, 3 December 2010

kenapa ?

aku tak tahulah.. aku rasa macam sangat2 kecik hati tiba2.. entah apa kes agaknya.. aku rasa cam xguna memberi kegembiraan bersama dengan orang yang tak reti hargai.. 

orang pulak kata : beri selagi mampu beri.. memanglah.. aku dah bagi sehabis boleh.. tapi rasa macam menyirap.. 

aku malas nak komen banyak2.. aku malas nak tunjuk kan diri aku macam mana dekat orang.. aku dah tak larat dah.. 

aku just nak enjoy dengan korang.. manelah tao, aku mati dulu.. itu jelah yang aku boleh buat dengan korang..

kenangan2 tulah yang akan buat korang ingat dekat aku dan maybe korang akan rindukan aku..

(sayu je hati ni tiba2..  maaf uke)

 today aku memang tak ada mood.. tapi aku masih mencuba untuk hadirkan mood tu untuk lihat korang senyum bila aku jadi nakal . . . . . . . . . . . . . 


*END*

Wednesday, 1 December 2010

it's hurt

aku tak tahu.. kenapa sampai sekarang aku masih tetap sayang dia.. even dia dah patut untuk aku ketepikan.. tapi, aku masih sayang dia.. kata orang, kalau dah sayang tetap akan sayang..

aku patut membiarkan masa membuat tugas dia.. tak lama kemudian pasti segalanya akan seperti biasa.. aku  masih mampu bertahan untuk hadapi semua ni.. biarkanlah..

hati aku dah banyak pulih.. otak aku dah cuba untuk ketepikan kisah2 dia.. cuma aku tak mampu untuk buat macam apa yang dia buat kat aku,, mungkin aku bukan macam dia.. jadi aku tak mampu untuk lakukan semua tu..

bila aku dah cuba lupakan dia.. PASTI dia akan kembali dalam hidup aku.. penat tahu ? PASTI dia akan bagi mesej yang dia rindu aku, mengimbau kembali kisah2 kami.. untuk apa ? aku ambik masa yang lame untuk pulihkan hati aku.. 

kau senang2 je imbas kembali.. dan buat aku bertambah sakit.. teringat semua apa yang telah kau buat pada aku.. cukuplah sekali.. jangan di tambah luka yang dah sembuh.. fuh ~

orang kata : kenapalah dia akan cari kau.. dulu time kau dengan dia.. dia wat xtahu.. dia lukakan kau dengan kata2 dia.. dia lebih kan orang lain daripada kau.. sekarang dia datang balik dalam hidup kau.. kenapa ? tak puas ke dia sakit kan hati kau?

(aku dah penah nak cuba, tapi tak boleh) aku tak mampu nak jawab.. aku tak mampu untuk benci dia.. aku tak mampu hina dia.. aku tak mampu maki dia.. dan aku tak mampu buat macam apa yang dia buat pada aku dulu..

sekarang aku masih lagi memberi seperti dulu.. tapi, tak kan sehebat masa dia milik aku.. 

untuk :
*kekasih gelap*
ALREADY GONE !!

penampilan baru tenggiling ~



inilah hasil tenggiling aku(kata abg rash)
selepas kemalangan tu..
dady kasi betul baik punye..
so, kenalah jaga elok2..
berkata kpda diri sendiri :
jangan bawa moto laju2..
bak kata kawan aku (arai) :
tak ada guna nye bawa moto laju2..

*TAMAT*

Tuesday, 30 November 2010

adeyh ~ sakit.

kemalangan *
 (cerita untuk kali ini..)

3.30 p.m > aku gerak daripada umah nak pergi cosmo semula..
semuanya oke..
mood aku baik, hati alhamdulillah xderita..

dekat area2 BAKRI..
berdekatan traffic kat JALAN HAJI JAIB..
ada sebuah kereta kelisa..
nak memotong kerata yang nak belok ke kiri..
bila dia dah potong, dia terus memecut..
mengejar lampu isyarat yang pada masa tu sedang hijau..
(aku dekat belakang dia, memecut sekali..)
tiba2 dia pergi break mengejut dekat situ..
aku pun, apa lagi..
BBBBBOOOOOOOMMMMMM !!!
adeyh ~ sakit..

dah elok2 dia laju.. 
dia pergi break..
lepas tu macam mana aku nak berhenti kalau aku pun laju..
aku pecah kan bumper kereta dia..
kira aku langgar belakang kereta dia..
adeyh ~ 

moto aku pecah kat depan.. 

aku langgar baik punya.. haha ~
sakit kaki aku.. 
aku tak cedera..
tapi kaki aku bengkak..
tempang ar aku cam nie..
lebam kaki aku..
masa jatuh aku lending baik je..
cuz ada laptop dalam beng.. 
jadi, kena selamatkan laptop.. 
helmet aku ~
helmet lagi ar kena selamat kan..
berharga ue..
seb bek xcalar..
aku berjaya xhentak helmet n kepala aku..
dad say report polis > 
8.30 td pegi balai..
sebab pergi report.. 
orang yang aku langgar tu mintak aku bayar RM 500..
abah cakap, baik ko kena saman daripada 
kena bayar RM 500..
aku pikir(sblm abah tau xcdnt 2) , kalo setakat bumper kete kelisa 
RM 300 je ar paling koman pun.. 
abah and geng abah pun cakap macam 2..
REPORT >
 
 tQ kepada uncle polis yang help aku..
siap backup aku..
baik punya.. 
hee..

TAMAT ~

Saturday, 27 November 2010

berderai air mata ~

ya Allah..
kau ampunkanlah segala dosa hayat.
kau golongkanlah dia dalam golongan 
orang2 yang beriman..
tenangkanlah dia kat sana.
lapangkan kubur dia.
bagi tahu dia aku tetap sayang dia.
tak pernah sehari pun aku nak lupakan dia
malah aku sentiasa rindu dia.
jika dia bukan milik aku di dunia.
kau satukanlah kami di syurga nanti.

doa ku tetap padamu.. dalam diam aku menagis.. datanglah dalam mimpi ku ~ 



Thursday, 25 November 2010

MIMPI YANG NYATA

beberapa hari ini aku mimpi.
terasa sangat nyata dan aku alami.
1 >aku mimpi apa tah. tapi memang ligat gila. xsilap aku, aku masuk hutan dengan sapa tah.. macam misi menyelamtkan.. tapi xingat.. aku cam buat sesuatu yang berbahaya, ligat, lasak, hebat dan mantap..

2> aku mimpi rumah lama aku terbakar... jadi misi memadam api.. ada sisa2 sedikit rumah xterbakar.. sangat teruk masa 2..
lepas je aku bangun, apa yang terjadi pada aku ? badan aku sakit gila.. macam sangat2 menghayati mimpi2 tu dan aku buat dengan realiti.. aku pun xpasti.. badan sakit 1 hal.. 1 lagi kat lutut aku lebam.. bila melutut sakit gler woo.. ni mesti terjdi kat mimpi yang pertama 2..


(aku rasa ada meaning untuk dua mimpi ni.. aku paham apa mesej yang nak di sampaikan terhadap family aku.. jadi, aku masih menjadi penyelamat daripada dulu sampai sekarang dan ada sedikit lagi je yang patut aku settle kan..)

 

Wednesday, 24 November 2010

dalam diam aku menagis ~

title : orang kata aku tak suka kongsi apa yang aku rasa.
aku suka simpan daripada aku luahkan

aku rasa betul apa yang dia cakap, tapi untuk this yearlah. kalau tahun2 sebelum ni aku akan cakap apa yang aku rasa.
untuk tahun ni aku lebih memilih pendam dan simpan. biarkan sampai aku dah tak tahan, aku akan meletup. 

aku tak nak cita masalah aku sebab aku tak nak orang dengar benda yang sama.. membazirkan masa mereka je.
aku nak cari masa untuk diri ni sendiri.. aku punya hati empty because xde dia. aku xtahu kat sape aku nak tunjuk kan sayang aku tu(side utuk bofiie la)..

aku memang ramai kawan, adik, kakak n abg.. mereka tak sama. mereka cuma sebagai sibling.. mereka n family ar support paling kuat. tanpa mereka aku xleh berdiri sendiri.. aku pikirkan mereka..
*dalam diam aku menagis*

ada masa aku akan menagis, bulan lah sentiasa teman aku.. bulan buat aku tersenyum. menyaksikan kecantikan yang mempersona dan mmbuatkan aku terpesona..
* banyak benda kita xleh nak ucapkan. cuma kadang2 kita kena simpan sendiri.. 

MAAF ~
kadang2 aku xcite semua.
kecuali aku percaya sangat2 dekat kau.
sebab aku tak nak sejarh berulang kembali.
orang yang bodoh je akan ulang lagi kesilapan tu.
aku dah puas di sakiti.
jadi, maaf ~

Thursday, 18 November 2010

pelangi




serius aku semakin hari semakin meminati pelangi.. adakah sebab dia ? 
aku pun tak pasti hal tu.. tapi rasanya hati ni akan minat apa2 je yang berkaitan dengan dia.. bagi aku semua tentang dia sangat indah.. dialah bofiiee aku yang aku rasa, betul2 aku sayang.. lagi pun aku bukanlah bnyak no bf dulu(4 orang je termasuk dia) yg penah jadi bf aku.. mana tak nya, aku lebih suka single dulu..

semenjak dia datang, dan bila dia pergi.. aku terasa macam ada perbezaan besar bila xad bofiiee.. kalau tak dulu aku langsung2 tak kisah ada laki tak dalam hidup aku.. dulu aku kan more pada sifat laki.. sebab tu aku mampu untuk hidup tanpa laki..

tapi, bila dia datang, aku sangat2 terasa nak berubah.. sebab kan dia yang lembut(sopan).. aku pulak tah macam apa.. aku segan dengan dia.. dia xpenah mintak aku ubah perngai aku. sebab dia suke aku apa adanya..tapi, aku cuba utuk jadi, totally girl.. hati aku pun dah jadi girl, more on sensitif.. dulu aku xmacam tu..

kalau korang cakap pape nan aku, aku tak kisah n xpkan terlampau pun.. now, aku like girl... sensitif and cepat menitiskan air mata.. fuh ~


hari ni aku free, tak ada kelas.. aku siapkan kerja aku dekat bilik 0406.. tapi, aku memang suka kan bilik 0407.. walaupun tingkat 4 yg mmbuatkan aku penat.. bilik tu lah yang buat aku more tenang dengan enviroment dy.. 


aku daripada bilik 0406, tiba2 terasa nak jenguk bilik 0407, jadi aku pun pegilah.. syok2 nyanyi untuk hepikan diri.. aku terpandang langit dan aku nampak pelangi.. wow ~ aku rasa sangat2 suka.. pelangi wow ~ aku ingat kat dia.. aku tak nagez tapi aku sangat gembira..(padahal masa tu tak ujan pun).. Allah maha besar betul.. hari ni aku memang mulakan dengan happy.. cuz aku tak mahu orang worry bout aku..


thank you Allah, KAU maha besar.. Bantu aku untuk hadapi ini semua.. sekarng dah 2 bulan 18 hari.. tinggal beberapa hari saja lagi untuk cukup 3 bulan.. dan aku berharap aku akan kembali seperti jem yang normal, tanpa menyembunyikan siapa aku yang sebenar di sebab kan pikir terlalu banyak.. semoga .. amin ~

Saturday, 13 November 2010

Sana'a SadiQah SeNiN SaKaRi *4S*

 (ini yang aku buat, tidur kul 6 pgi)

13/11/12 

aku spend time with na'a..
seronok cuz dapat jumpa dia..
sebelum jumpa mesej lu..

aku  : rindu akak x ?
na'a : gila xrindu !

jadi, setting time nak jumpa dia..
dia suruh datang dalam kul 3.30.
lokasi, di rumah dia..
dalam bilik dia..

having a great day ! 

1> citcat2 
2> show apa yang aku dah buat
3> baring2
4> gurau2
5> ketawa
6> hantuk pale
7> manja2
8> edit pic
9> giving (mmuuaahhxxx !)
10 > balik ar !

*
*
*

pic yang sempat aku editkan.. haha !
(xlawo pun)
hihi








pape pun *sayasayangawak*
sampai saya tutup mata ok !
then sambung sampai syurga !

~ END ~

Friday, 12 November 2010

setia ?


(amie)


                                                                          (akak zati)

 hum, cm ner nak cite ek ? 

ni tentang setia..  aku kalau dengan bf aku boleh setia.. tapi, kalau pasal berangakat-angkat ni aku tak boleh.. sebabnya, aku akan fikir yang sibling angkat ni kalau ramai2 lagi best ! rupanya aku salah ! mereka tak terima apa yang aku buat..
now i learn something bout that.. aku kena setia dengan mereka.. tak leh ada yang laen.. 
aku start promise untuk setia dengan akak zati.. di sebabkan dia.. aku terpikir kan setia untuk benda tu.. aku xpernah terpikir untuk lakukan benda tu..

aku nak family yang besar.. sebab family real aku sikit.. tapi, tak apa.. aku relakan untuk berbuat demikian untuk dia sempena bufday (12/8) dia.. jadi, bila aku dah pomish, aku kena tunaikan.. honestly, aku memang ramai kawan dengan kakak2.. tapi, aku just biasa2 je dngn mereka.. kira aku boleh bertahan ..

hari ni (12/11) aku pomish dengan adik aku (amie).. aku tak kan ada yang laen.. so, jom ar sama2 tengok.. mampu tak aku buat tu.. semoga lah.. aku dah tak nak buat mereka sad bout that.. cuz i really lurve them.. uish ! go jem ! u can do it !  


mencuba untuk jadi yang terbaik !

Wednesday, 10 November 2010

suka kau @ xsuka kau ?

boing3 ! cik senah senget ni bertambah senget.. aku tak tahulah.. aku suka kan ko ker tak.. aku dah fikir.. aku dah tanya dalam2 pada diri aku, hati aku.. 
 
macam mana nak cakap pun aku tak tahu.. nasib baiklah aku masih kuat.. aku tak terlalu fikirkan sangat pasal kau.. mungkin sebab aku tak boleh mengharap..
kau dah cakap kau xnak aku suka kat kau.. tapi, apakan daya aku ? aku insan yang lemah.. aku xmampu untuk tahan tu sume.. aku dah cuba,, tapi xboleh..
 
aku sangat2 xtahu nak buat apa masa bufday ko.. ko ajak aku kuo.. tapi, kau dah ada yang punya.. tak kan aku nak kuar dengan kau ? 
aku takut aku yang xsanggup nak tengok kau time keluar nanti.. aku takut bertambah suka dekat kau.. jadi, aku terpaksa xjawab call ko..
 
sesungguhnya, aku tak akan cuba tackle kau.. aku akan gone kan tu sume slow2.. harap aku tak mahukan yang lebih.. 
I GOTTA GO MY OWN WAY !!

Tuesday, 9 November 2010

alya amirah (3) !

malam ohh malam.. siang ohh siang.. hihi.. aku tak dapat tidur lagi.. aku tak tahu kenapa.. patutnya aku study.. tapi, aku dok buat benda lain.. aku sedang menyiapkan book of what about me before this.. sekali lagi (bukan sekali, tapi dah ke-3 atau ke-4) aku tulis segalanya dalam satu buku untuk amie tahu pasal aku..
al-maklumlah.. kami dulu kaki gaduh.. jadi, xsempat nak cerita semua tentang apa2 yang patut dia tahu.. aku pun suka nak tulis dan bagi dia.. hobi ni datang sejak dia datang dalam hidup aku.. 
*************************************************************************
aku nak selitkan cerita aku masa mula2 kenal ALYA AMIRAH.
masa mula2 aku kenal amie ni di sebab kan mak dia.. padahal aku xde ar gila sangat nak kenal dengan anak dia.. (mak amie cikgu aku, ajar ekonomi asas)
time santai2 dalam kelas.

cikgu : jamilah, anak cikgu ada cakap nama panggilan kamu.. tapi, cikgu xingat apa..
jem     : ohh, jem cikgu..
cikgu : ha, ha ~ jem.. anak cikgu selalu sebut nama kamu.. tu yang cikgu tanya..
jem    : sapa yang selalu sebut nama saya ? 
cikgu : anak cikgu yang last(cikgu salah fakta, aku xknl anak dia yang last).
jem     : dia cakap apa ?
cikgu : dia cerita pasal awak.
jem     : ohh.. ingatkan apa.. ha ~ sapa nama anak cikgu yang last tu ?
cikgu : alya amirah.
jem     : nanti cikgu kim salam kat dia ea..
cikgu : insyallah..
*
*

cikgu dah bagi tahu pasal salam aku tu dekat anak dia.. selang satu hari atau hari berikutnya, awal2 sebelum ada perhimpunan.. aku terserempak dengan amie dngn kakak dia (alya).. 

alya : ko suke adik aku ea ?
jem  : mana ada..
alya : abiz ko pegi suo mama sampaikan salam tu apa ?
jem  : alah, saja je.. xkn xleh? 
alya  : yelah.. boleh.. (sambil temankan mereka jalan pegi kat tapak perhimpunan)

*
aku pun dah tengok amie dekat2 masa time tu.. aku nampak dia comel.. jadi, aku pun mencuba untuk mendekati dia.. haha.. aku buat sesi merayap aku.. aku pegi round dekat dia punya blok(harapan nak tengok dia).. 

peh ! xmenahan beb ! aku dapat tengok dia.. dan.... dia... say.. 'HYEEEE'(muka comel giler).. fuh ~ aku rasa cam tergoda dengan dia.. means naklah dia jadi adik aku.. aku mintak member aku pangil dia.. kami beborak(usha time)..

*
*

bermulalah semua ni.. aku usha dia, dan aku dapat dia.. bila aku dapat dia, aku terpaksa lepaskan yang lain.. harapan agar dia akan bahagiakan aku.. alhamdulillah.. aku dapat kecapi tu sume.. semoga kekal selamnya.. ~sampai aku menutup mata~ ~tak relakan yang indah hilanglah sudah ~

*END*

Sunday, 7 November 2010

alya amirah (2) !

bangun pagi, dengan niat 'nak jumpa ALYA AMIRAH' ! macam xsabar di situ.. selalunya, kalo hari ahad, lambat aku bangun ! ni sebab kan amie ! aku bangun awal.. siap2.. dalam hati macam patut ker aku pergi ? dahlah semalam aku wat hal dengan dia.. gara2 seseorang.. nak wat cam mane ? aku xnak tipu dia.. so, aku terpaksa menyatakan kebenaran ! so sick with it ! 
takut gila nak jumpa dia.. sebab aku tahu dia sakit hati.. jadi, terpaksa beranikan diri.. dalam time jumpa pun 'dia still macam xok ! tapi pura2 acting ok ! so, fine.. aku try cool kan dia.. well, seperti biasa.. dia akan jadi ok ! hee..
apa yang kami buat :
1 > menjemurkan diri 
2> menghitamkan kulit
3> bergurau
4> ketawa
5> snap banyak2 pic (sume pic pada dia ! )
6> cerita tentang kami
tak aku sangka ini akan terjadi.. kami baik2 je.. dia menghiburkan.. dia menceriakan..  hum, keseluruhan saya sayang awak adik ! sebab awak suka cari gaduh dengan saya ! dalam time gaduh tu saya dapat mengenali awak dengan lebih dekat dan awak pun dapat kenal saya..
permulaan kisah kita penuh dengan sengketa ! xsia2 saya sabar dengan awak.. sebab endingnya saya dan awak bahagia ! tQ 4 today.. you creat a great day for me. never ever forgot it !  


Monday, 25 October 2010

coklat, kinder bueno, lukisan dan senyuman !

alhamdulillah .. aku masih bisa bernafas.. berada di muka bumi ini, untuk belajar dan menjaga perhubungan dengan orang.. harap hari ini akan lebih baik daripada hari sebelum ni.. amin ! 

hari ini berjalan seperti biase.. sangat penat, xcukup tidur.. tapi ada yang amat membuatkan aQ gembira.. bila dapat menceriakan hidup orang yang baru aQ kenal..


ceritanya macam nie :

cerita 1 ! kakak N


status yg kakak N publish di wall dia.. dia kata 'teringin nak makan kinder bueno'.. 
teringatkan yang dia perlukan sesuatu untuk mencerikan hari dia, jadi aku pun make it real..


berpakat dengan member.. nama dia akim.. mintak dia 

aku :akim, tulun jem.. esok belikan kinder bueno dan bagi dekat kakak N ok !


akim setuju.. dia pun belikan dan bagi dekat kakak N.. 


pukul 9.19 a.m : aku dapat mesej.. aku ingatkan sape ler yang bagi.. ish3! 


mesej tu berbunyi seperti ni ' salam, nape bagi akak kinder bueno 2? akak main2 je lah..


aku terus call dia..(dengar suara dia yang sangat2 gembira.. hanya d sebabkan satu pemberian yang tidak terlalu hebat ! )


cerita kedua ! kakak A

sekarang ni hidup aku dah di penuhi oleh kertas lukisan.. hobi aku pun kena beralih pada lukisan.. aku still ingat pomish aku kat arwah 'nanti kalau saya dah pandai lukis(lukis orang), saya ingat nak bagi awak 1 lukisan muka awak'..


alih2 ! benda 2 bertukar pihak.. aku bagi dekat kakak yang baru aku kenal.. apa tah special dia.. padahal baru je kenal.. 


lukisan 2 dilukis bukan untuk dia totaly.. just ada mirip dengan dia, 2 yang aku bagi original of drawing.. hak8..


aku bagi dia 3 benda.. lukisan, coklat and sekeping duit sengget bntuk love(senget je)..


sekali lagi aku dapat mendengar orang tertawa gembira dengan apa yang aku bagi.. 

 PERINGATAN !!

(xada niat yang xbaik, hanya sekadar untuk berkawan.. aku xpernah bezakan dia cantik, jadi aku kawan dengan dialah.. dia hodoh, xnk aku kawan dengan dia.. bagi aku kau dan aku, hodoh dan cantik.. sama je.. kita ada hati untuk di jaga.. cuma aku harap, kalau dah kawan, jangan pernah sakiti aku.. makan taon nak maafkan ko.. )

Wednesday, 20 October 2010

kenapa? menagis?

awak, awak.. saya teringatkan awak.. saya rindu awak.. kenapa? saya pun xtahu.. bila saya dah cuba ketepikan tentang awak, PASTI akan hadir teringat dekat awak.. saya rasa macam nak meraung! saya makin teruk, sebab awak xada(tapi cuba memperbaiki).. 

saya masih perlukan awak.. saya masih perlukan nasihat awak.. saya masih inginkan di cintai oleh awak.. saya masih mahu semuanya saya buat dengan awak.. saya mahu kita saling luangkan masa..(xkn dapat benda 2 pun)


3.51 a.m - 21/10/2010.. saya xtidur lagi.. saya nagis.. saya ingat kat awak.. sebab dah banyak hari saya sibukkan diri.. tapi tetap akan ingat dekat awak.. nak awak ada.. nak awak! 

semua masih segar di pikiran.. hari khamis lepas saya balik lambat.. balik malam daripda kolej.. mula2 biasa je.. xlame tu, ingat awak.. lagi slow saya bawak moto.. segalanya di ingati kembali.. memang seronok.. tapi macam still 'KOSONG'!

sekarang saya cuba jalinkan hubungan dengan semua senior2 yang leh jadi penghibur.. sebab saya perlukan orang untuk ada dengan saya.. sebenonya mereka memang xboleh nak bagi macam apa yang awak bagi.. tapi, saya cuba untuk teruskan hidup.. kerana ALLAH, kerana mak ayah saya.. banyak benda yang saya lom buat..

awak orang pertama buat saya senyum dan ketawa sampai pipi saya sakit.. banyak sangat yang awak bualkan.. setiap hari awak membawa kelainan dalam hidup saya.. walaupun hari2 saya jumpa awak, saya xpernah bosan nak jumpa awak.. sebab awak sangat menyeronokkan..

orang kata, mereka teringin nak dapat orang macam awak.. sebab awak sweet.. hee.. gara2 awak sweetlah saya nak sangat awak jadi bf saya.. kalo x, xnye.. awak bagi saya, apa yang saya bagi dekat orang - kegembiraan bila bersama..

(taiping sambil cry, cry silently) 
(5.30 a.m bru benti)


you only one MCD in my heart!..

.
.
.

I thought you were my fairytale
A dream when I'm not sleeping
i heard you singing
I swore I knew the melody
That I heard you singing
And when you smiled
You made me feel
Like I could sing along
then when fate determine
everything change
now i'm know you not my fairytale
I'm only left with used to be
Once upon a song