Thursday, 23 September 2010

tentang dia

cerita tentang ddiiaa..
Adeline Tan Siew Fong


tingkatan 1
masa mula2 saya masuk sekolah.. masa ni nakal lagi degil.. yerk arh.. baru habis sekolah rendah.. baru habis perangai jantan.. masih segar di ingatan masa kita mula2 jumpa.. awak jadi pengawas untuk kelas kita.. hahaha.. awak nampak sangat comel.. yerk lah, sebab awak memang comel pun.. tapi, masa tu saya diam je.. sebab saya nak tengok awak nie macam mane..

satu hari tu, kita tak pakai pin tudung, hee.. 
(awak check suma sekali, smpai turn kita awak ckp)
awak : mana pin tudung?
saya   : tak ada..
awak : lain kali pakai tau? jangan tak pakai.. nanti kena denda..
saya  : ok9.. nanti kita pakai.
(agak terkejut and teruja.. sebab bahasa dia sangat2 macam orang melayu) 

masa ni nak try usha dia.. mana tau.. dapat jadi adik angkat dia.. setiap hari usha dia.. best time ni.. sampai satu masa.. dia terima saya jadi adik angkt dia.. memang best! hee.. dia dahlah chumil! baik pulak 2.. 

tingkatan 2-5

semakin lama semakin rapat, semakin erat.. bahagia menjadi kekuatan antara ikatan kami.. dia sangat menceriakan hari2 saya.. sentiasa jugak ar dia ada di sisi.. dulu ada pertandingan rumah pasukan pun kami selalu bersama.. lari sama2, bagi sokongan sama2.. kalau saya tak larat nak lari, mesti dia akan jadi semangat untuk saya.. semua sangat seronok, indah, ceria, bahagia.. 

..........................................

tapi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bila dah habis sekolah.. semua tu berubah.. awak dah sibuk sangat2.. tak ada masa untuk sembang sikit pun.. tapelah.. saya faham..  cuma saya nak awak berjaya.. cuma saya nak awak tau :

>saya akan sentiasa ada jika awak perlukan
>saya sayang awak sama macam dulu
>saya tak pernah lupa awak dalam hari2 saya


4 comments:

  1. yela masih ingat lagi akknya........wlaupun dah berbulan and berthun x jummpa....

    ReplyDelete
  2. memanglah ingat, because dia the best thing in my life n other people yg jem sygs..

    ReplyDelete